Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2024

Χανιά-πρόγραμμα «Επανά-θεσις»: Επαναχρησιμοποιούνται οι κατασχεμένες πινακίδες και τοποθετούνται με συμβολικά μηνύματα, πίσω στον δημόσιο χώρο

Στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Επανά-θεσις (epana-thesis), που είχε πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την πρ. Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., προχωρά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την ανάρτηση λογοτεχνικών μηνυμάτων και κειμένων πάνω σε παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που είχαν αφαιρεθεί από τον δημόσιο χώρο από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων κατά το παρελθόν, ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς.

Οι ταμπέλες επιστρέφοντας σε έναν νέο κύκλο χρήσης, «φιλοξενούν» κείμενα λογοτεχνών, αποσπάσματα από ποιητικά έργα, ερωτήματα που ζητούν απόκριση ξαφνιάζουν τον διαβάτη στον δημόσιο χώρο.

Οι περαστικοί θα συναντήσουν μηνύματα γύρω από χώρους πολιτισμού, όπως το Θέατρο Βλησίδη και το μικρό αμφιθέατρο Λενταριανών (εργατικές κατοικίες), στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων στα Νεροκούρου, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως ο Ρωσικός στρατώνας, σε ανοιχτούς χώρους και σε πάρκα, όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…