Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2024

Χανιά-πρόγραμμα «Επανά-θεσις»: Επαναχρησιμοποιούνται οι κατασχεμένες πινακίδες και τοποθετούνται με συμβολικά μηνύματα, πίσω στον δημόσιο χώρο

Στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Επανά-θεσις (epana-thesis), που είχε πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την πρ. Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., προχωρά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την ανάρτηση λογοτεχνικών μηνυμάτων και κειμένων πάνω σε παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που είχαν αφαιρεθεί από τον δημόσιο χώρο από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων κατά το παρελθόν, ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς.

Οι ταμπέλες επιστρέφοντας σε έναν νέο κύκλο χρήσης, «φιλοξενούν» κείμενα λογοτεχνών, αποσπάσματα από ποιητικά έργα, ερωτήματα που ζητούν απόκριση ξαφνιάζουν τον διαβάτη στον δημόσιο χώρο.

Οι περαστικοί θα συναντήσουν μηνύματα γύρω από χώρους πολιτισμού, όπως το Θέατρο Βλησίδη και το μικρό αμφιθέατρο Λενταριανών (εργατικές κατοικίες), στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων στα Νεροκούρου, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως ο Ρωσικός στρατώνας, σε ανοιχτούς χώρους και σε πάρκα, όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…