Άρθρο Localit 10 Φεβρουαρίου, 2022

Χανιά: Νέα υποδομή από τον Δήμο για την υγιεινή αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε δημόσιους χώρους

Μία νέα υποδομή του Δήμου Χανίων για την υγιεινή των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στους δημόσιους χώρους, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για σταθμούς με σακουλάκια περισυλλογής και καλαθάκια-δοχεία για την εναπόθεση ακαθαρσιών, κυρίως για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στα Χανιά.

Την παρουσίαση στα σημεία που τοποθετήθηκαν οι νέοι σταθμοί στο πάρκο πλησίον της Βίλας Κούνδουρου και σε σημείο κοντά στο Θέατρο «Δ. Βλησίδης»,  πραγματοποίησε  ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

Οι νέοι σταθμοί υγιεινής, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα τοποθετηθούν άμεσα σε πενήντα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, τόσο κεντρικά στην πόλη των Χανίων, όσο και περιαστικά.

«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε στον Δήμο μας μία νέα υποδομή, που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, η οποία τείνει να προστεθεί στη διαχείριση των ζώων συντροφιάς. Με αυτήν την υποδομή στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι αγαπάμε τα ζώα, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο και προστατεύουμε το περιβάλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νικηφοράκης, παρατηρώντας ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε μέρη, που κάνουν τον περίπατο τους οι συμπολίτες μας με τα ζώα συντροφιάς.

«Είναι υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να περισυλλέγουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Ως Δήμος συμβάλλουμε σε αυτό το κομμάτι, προσφέροντας  σακουλάκι περισυλλογής και καλαθάκι – δοχείο. Τα καλαθάκια, πρότυπα σχεδιασμένα από τους μηχανικούς του Δήμου μας, έχουν φτιαχτεί με την υποστήριξη των συνεργείων μας. Καλούμε δε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων και των δημόσιων χώρων του Δήμου μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Σύμβαση για τη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς

Τη σύμβαση για το έργο που αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της Πλατείας Φυτειάς, υπέγραψε την…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…