Άρθρο Localit 10 Φεβρουαρίου, 2022

Χανιά: Νέα υποδομή από τον Δήμο για την υγιεινή αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε δημόσιους χώρους

Μία νέα υποδομή του Δήμου Χανίων για την υγιεινή των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στους δημόσιους χώρους, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για σταθμούς με σακουλάκια περισυλλογής και καλαθάκια-δοχεία για την εναπόθεση ακαθαρσιών, κυρίως για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στα Χανιά.

Την παρουσίαση στα σημεία που τοποθετήθηκαν οι νέοι σταθμοί στο πάρκο πλησίον της Βίλας Κούνδουρου και σε σημείο κοντά στο Θέατρο «Δ. Βλησίδης»,  πραγματοποίησε  ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

Οι νέοι σταθμοί υγιεινής, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα τοποθετηθούν άμεσα σε πενήντα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, τόσο κεντρικά στην πόλη των Χανίων, όσο και περιαστικά.

«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε στον Δήμο μας μία νέα υποδομή, που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, η οποία τείνει να προστεθεί στη διαχείριση των ζώων συντροφιάς. Με αυτήν την υποδομή στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι αγαπάμε τα ζώα, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο και προστατεύουμε το περιβάλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νικηφοράκης, παρατηρώντας ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε μέρη, που κάνουν τον περίπατο τους οι συμπολίτες μας με τα ζώα συντροφιάς.

«Είναι υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να περισυλλέγουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Ως Δήμος συμβάλλουμε σε αυτό το κομμάτι, προσφέροντας  σακουλάκι περισυλλογής και καλαθάκι – δοχείο. Τα καλαθάκια, πρότυπα σχεδιασμένα από τους μηχανικούς του Δήμου μας, έχουν φτιαχτεί με την υποστήριξη των συνεργείων μας. Καλούμε δε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων και των δημόσιων χώρων του Δήμου μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρά: «Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση νέων μελετών, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Χρηματοδότηση ύψους 620.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Η. Ν. Ψαρών, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλεξάνδρεια: Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της πόλης προχωρά ο Δήμος

Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της Αλεξάνδρειας προχωρά ο Δήμος, μετά και την υπογραφή της…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγρινίου

Σε εξέλιξη είναι στον Δήμο Αγρινίου, το  έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροφωτισμού μέσω…