Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2022

Χανιά: Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ για το Δημοτικό Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ

Προς ολοκλήρωση βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέων φωτοβολταϊκών πάνελ υψηλής ισχύος και απόδοσης, στο κτήριο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, το παλιό φωτοβολταϊκό σύστημα, χαμηλής ισχύος, που κάλυπτε τμήμα της στέγης του Πάρκινγκ, μπορούσε να καλύψει μόλις το 15% των ενεργειακών αναγκών της Επιχείρησης σε αντίθεση με το νέο σύστημα.

Το νέο σύστημα φωτοβολταϊκών, το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ, σε συνδυασμό με τους νέους κατάλληλους μετατροπείς ισχύος, είναι σε θέση να συμψηφίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας, που καταναλώνει η «ΚΥΔΩΝ Δημοτική Α.Ε.», δηλαδή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Επιχείρησης έως και 75%.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω εξοικονόμησης ενέργειας.

 «Βλέπουμε στη καθημερινότητα και στην πράξη πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να καταφύγουμε σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, που θα μας εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτονομία σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, τονίζει: «Με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ενέργειας και την ανάγκη ουσιαστικής μετάβασης σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα θα μπορέσει να εξοικονομήσει στην Επιχείρηση έως και το 75% για τις ενεργειακές της ανάγκες».

Το κόστος της αγοράς και της εγκατάστασης του νέου φωτοβολταϊκού συστήματος καλύπτεται από ιδίους πόρους της Επιχείρησης και αναμένεται να έχει αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…