Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2022

Χανιά: Μίσθωση δέκα κατοικιών από τον Δήμο για τους αστέγους της πόλης

Στη μίσθωση 10 οικιών, προκειμένου να στεγαστούν ωφελούμενοι του προγράμματος «στέγαση και εργασία για τους αστέγους του Δήμου», προχώρησε ο Δήμος στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Σύμπραξη Φορέων Χανίων.

Η δράση υλοποιείται κατόπιν έγκρισης της δ/νσης Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ επιπλέον, έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας 7 ωφελούμενοι, 3 εκ των οποίων με επιδότηση από το πρόγραμμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος επισκέφθηκαν και έκαναν χρήση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου του Δήμου Χανίων, ενώ οι γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν τον Οκτώβριο στις δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, διενεργώντας προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έχει διάρκεια 2 έτη, εγκεκριμένο προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, που αφορά σε 19 νοικοκυριά με 42 ωφελούμενους και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα και η παροχή υπηρεσιών στέγασης, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία αστέγων. Η αναζήτηση κατοικιών συνεχίζεται, καθώς απαιτούνται 9 ακόμη κατοικίες στα όρια του Δήμου Χανίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…