Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2019

Χανιά: Μέτρα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας

Ελέγχους σε περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας «Caretta-Caretta» σε όλη την παράκτια ζώνη από την περιοχή του Σταλού έως και το Κολυμπάρι ξεκινά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στόχος των ελέγχων όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας που επιβάλλει η νομοθεσία, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta αποτελεί προστατευτέο είδος προτεραιότητας βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας. Για την διατήρηση του πληθυσμού της, η οποία έχει υποστεί σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια, προβλέπεται η λήψη μέτρων προστασίας στις περιοχές ωοτοκίας της που σχετίζονται με την απλή χρήση του αιγιαλού.

Ειδικότερα για την περίοδο 1/5-30/9, που είναι η περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και της εκκόλαψης των φωλιών, σε όλη την παραλιακή ζώνη από το Σταλό έως το Κολυμπάρι τίθενται σε εφαρμογή μέτρα όπως η αποφυγή ηχορύπανσης και φωτορύπανσης, το μάζεμα των ξαπλωστρών από την παραλία μετά την δύση του ηλίου και η μη κίνηση βαρέων οχημάτων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«e-Pyrasfaleia»: Νέος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σε λειτουργία ένα νέο ψηφιακό εργαλείο πυρασφάλειας για Δήμους, πολίτες και επαγγελματίες Το Πυροσβεστικό Σώμα…

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…