Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Χανιά: Από 20 έως 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το “Φεστιβάλ γης – Άνθρωποι και Προϊόντα”

Μετά από δύο χρόνια που η πανδημία δεν επέτρεψε την διοργάνωση εκδηλώσεων, «επιστρέφει» στα Χανιά ο πολύ επιτυχημένος θεσμός «Φεστιβάλ γης – Άνθρωποι και Προϊόντα», που για φέτος θα έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΧΑΝΙΑ: Τόπος να ‘ρθεις. Τρόπος να ζεις».

Το φεστιβάλ, που θα φιλοξενηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου σε χώρο της Δυτικής Τάφρου στην παλιά πόλη των Χανίων, γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας/ ΠΕ Χανίων, του ΕΒΕΧ και όλων των δήμων της ΠΕ Χανίων, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωποι των διοργανωτών, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος οι αιτήσεις συμμετοχής για το φεστιβάλ παίρνουν παράταση μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Στην διοργάνωση του φεστιβάλ αναφέρθηκε κατά την συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, τονίζοντας πως στόχος είναι μεταξύ άλλων, η ανάδειξη και προβολή του τόπου, των αγροτικών του προϊόντων και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας του Δήμου Χανίων Γιάννης Νικηφοράκης, κάλεσε όσους παραγωγούς-επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ ώστε να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Γιώργος Πατεράκης αναφέρθηκε στους όρους συμμετοχής των επιχειρήσεων στο φεστιβάλ.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, χαρακτήρισε σημαντική την διοργάνωση του φεστιβάλ και στάθηκε ιδιαίτερα στην συμμετοχή δήμων, περιφέρειας και φορέων, τονίζοντας τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ τους.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ κινείται σε τέσσερις θεματικούς άξονες: το εμπόριο, τους μικρούς παραγωγούς, τη γεωργία και τη φύση-πολιτισμό-τουρισμό.

Το φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια του θεσμού του «Αγροτικού Αυγούστου» που είχε ξεκινήσει το 1998.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους ευρωπαϊκούς οδηγούς αυτοκινούμενου τουρισμού το Camper Stop της Άρτας

Ο πρώτος χώροας στάθμευσης αυτοκινούμενων τροχόσπιτων και συρόμενων τροχόσπιτων (camper stop) λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Το Κάστρο μετατρέπεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού

«Το Κάστρο αλλάζει και εξελίσσεται σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού. Το έργο διασύνδεσης, ανάπλασης, αναβάθμισης και…

Ενδιαφέρουν 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φλώρινα: Σε πορεία υλοποίησης το έργο ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” τα τεύχη δημοπράτησης του έργου…