Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2021

Χανιά: Αναβάθμιση της λειτουργίας και  εικόνας των λαϊκών αγορών της πόλης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Η βελτίωση της λειτουργικότητας και της εικόνας που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές της πόλης αποτελούν το βασικό αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν σήμερα, στο δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρος Βαζάκας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η διερεύνηση ενιαίου κατασκευαστικού συστήματος προσαρμόσιμων μεταφερόμενων πάγκων και σκιάστρων για τις λαϊκές αγορές του Δήμου Χανίων.

Το έργο αναλαμβάνει το Πολυτεχνείο Κρήτης, που ουσιαστικά, μέσα από ακόμα μία συνεργασία του με τον δήμο, βάζει τη δική του πινελιά στη λαϊκή αγορά του μέλλοντος.

Όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων, «στόχος αυτής της συνεργασίας με το Πολυτεχνείο είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και την αισθητική των λαϊκών αγορών του Δήμου Χανίων».

Ο κ. Σημανδαράκης εξήγησε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη ερευνητική διαδικασία θα υποδειχθούν από το Πολυτεχνείο νέοι τύποι πάγκων και σκιάστρων που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

«Αυτή η συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αναδείξει νέα σημαντικά στοιχεία καινοτομίας και θα ενισχύσει την συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης με την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι εκτός από τη μελέτη ο δήμος θα αναζητήσει και τους τρόπους χρηματοδότησης του συνολικού έργου αναβάθμισης, όπως αυτό θα προταθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαζάκας περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια.

Όπως τόνισε, το πρώτο στάδιο αφορά την εξεύρεση καλών πρακτικών για την υλοποίηση του έργου, το δεύτερο τη διαβούλευση ώστε να προκριθούν οι βέλτιστες λύσεις και το τρίτο την κατασκευή ενός πρωτότυπου σε φυσική κλίμακα.

Όπως εξήγησε, «η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Η εκπόνηση της μελέτης έχει χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν, ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος των λαϊκών αγορών, Σταύρος Μαρκουλάκης.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη μελέτη εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για τη λειτουργία των λαϊκών, ενώ ο κ. Μαρκουλάκης υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία των λαϊκών προσεγγίζεται με επιστημονικό τρόπο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά υδρόμετρα στην Αμοργό

Σύγχρονο σύστημα ύδρευσης  με ψηφιακό σύστημα ελέγχου και εποπτείας, αποκτά η Αμοργός. Ο Δήμος του…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης

Στα Τρίκαλα, σε εξέλιξη είναι το εμβληματικό έργο ανάπλασης που  προσδίδει νέα όψη στο κέντρο…

Βιώσιμες Πόλεις 25 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα σύγχρονη πλατεία κατασκευάζεται στην Χαλκίδα

Έντονο «πράσινο» χαρακτήρα, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του δημόσιου χώρου, θα έχει η…