Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2024

Χαλκίδα: «Έξυπνες» διαβάσεις έξω από σχολεία του Δήμου

‘Έξυπνες”, πρότυπες διαβάσεις, θα κατασκευαστούν έξω από τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση μαθητών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 23/10, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση συμμετοχής του Δήμου Χαλκιδέων και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Σύναψη Εκτελεστικής Σύμβασης, μεταξύ του Τ.Ε.Ε και του Αναδόχου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας-Πλαίσιο για το έργο «Κατασκευή έξυπνων πρότυπων διαβάσεων σχολείων», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κάθε πρότυπη διάβαση περιλαμβάνει:

  • Συσκευές αφής πεζών νέου τύπου, που χρησιμοποιούνται για την χειροκίνητη
    ενεργοποίηση του συστήματος έξυπνης διάβασης πεζών
  • Φωτεινή συσκευή σήμανσης LED, επί του οδοστρώματος και επί του πεζοδρομίου
  • Διαγράμμιση με θερμοπλαστικό υλικό
  • Αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων

Πώς λειτουργούν

Το σύστημα της έξυπνης διάβασης ενεργοποιείται με την παρουσία μαθητή ή πεζού, ώστε να ενισχύεται η προσοχή τόσο των μαθητών, όσο και των διερχόμενων οχημάτων. Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι, ο φωτισμός της διάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Το σύστημα θα είναι αυτόνομο και θα ηλεκτροδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες.

Υπενθυμίζεται ότι, στον Δήμο Χαλκιδέων, ήδη λειτουργούν έξυπνες, πρότυπες διαβάσεις στις περιοχές Καμάρες και Έξω Παναγίτσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…