Άρθρο Localit 16 Οκτωβρίου, 2013

Χαλάνδρι: Κάλεσμα του δήμου για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

141138g-screen_shot_2013-10-15_at_11.56.49_p.m.Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας ο δήμος Χαλανδρίου καλεί, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, όλους τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» και να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (π.χ. ζυμαρικά, λάδι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, αλεύρι, ζάχαρη) αλλά και χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη ατομικής υγιεινής, ώστε να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Μέσω του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» που αποτελείται από το Γραφείο Διαμεσολάβησης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κοινωνική Δομή Παροχής Συσσιτίων και το Κοινωνικό Φαρμακείο, κάτοικοι του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα, προϊόντα παντοπωλείου, συσσίτιο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, διαμεσολάβηση για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ατομική και ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.) ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ, (που είναι οι συμπράττοντες φορείς μαζί με το Δήμο Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Κουρτέση) με σκοπό την οργάνωση και την παροχή υπηρεσιών καταπολέμησης της φτώχειας.

Έως τώρα οι δομές έχουν υποδεχθεί περισσότερα από 160 αιτήματα που αφορούν την κοινωνική υποστήριξη 250 ατόμων και έχουν αξιολογήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Χαλανδρίου που έχουν προσφύγει στις δομές αυτές. Παράλληλα ελέγχονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εγκρίνονται από 7μελή επιτροπή του Δήμου, ώστε να διασφαλίζεται ότι η κοινωνική υποστήριξη θα δοθεί σε άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Σ’ αυτό συμβάλει και το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο καταγράφονται πλήρως οι δράσεις των δομών και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…