Άρθρο Localit 05 Αυγούστου, 2016

Χ. Βασιλούδης”Τα προϊόντα της Μακεδονίας κάνουν τον κύκλο της Ελλάδας για να φθάσουν στο νησί”

ΣκόπελοςΤον κύκλο της Ελλάδας κάνουν τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης για να φθάσουν στη Σκόπελο υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλούδης, αναφέρει ότι “τροφοδοτούμαστε από τη Λαχαναγορά Αθηνών και από τον Βόλο γι αυτό και εδώ και πολλά χρόνια ζητάμε την απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας καταλήγουν στο νησί μέσω Αθηνών, κάνουν τον κύκλο της Ελλάδας, ενώ με τη Θεσσαλονίκη μας ενώνει μια νοητή ευθεία. Πέρα από τα νωπά προϊόντα η αγορά της Θεσσαλονίκης μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας ακόμη και εμπορεύματα, όπως είδη ρουχισμού, υποδήματα και άλλα”.

Συμπλήρωσε ότι “πρέπει να υπάρχουν όλο τον χρόνο πέρα από τα επιβατικά πλοία και συμβατικά ώστε να μπορέσουν να διακινηθούν τα εμπορεύματα, από τη Σκόπελο προς τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Θεσσαλονίκη προς τα εδώ”.

Σημείωσε ότι “στόχος μας είναι αν και δύσκολος, διότι έχει αρκετά έξοδα το καράβι τους χειμερινούς μήνες να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου, ώστε να πηγαινοέρχεται το επιβατικό κοινό. Πρόκειται για μια σχέση αμφίδρομη από την οποία μπορεί να επωφεληθεί τόσο η αγορά της Θεσσαλονίκης όσο και οι αγορές των Σποράδων.”

“Θα ελέγξουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εταιρείας που είχε αναλάβει την επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης-Σποράδων εάν μπορούν να δρομολογηθούν καράβια όλο τον χρόνο ώστε να διατηρήσουμε αυτή την σχέση για τα επόμενα χρόνια”, κατέληξε ο κ. Βασιλούδης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τους δημάρχους Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο και Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και άλλους φορείς της νησιωτικής περιοχής, για ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμού δράσεων γύρω από τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων, όλο το χρόνο.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή,  όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού.  …