Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2013

Χ.Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη δήμαρχος Βέροιας: Ανόητη και παράλογη η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

dimarxos2Ανόητη, παράλογη και απολύτως αρνητική για την ανάδειξη των ζητημάτων της Περιφέρειας, χαρακτηρίζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε ξαφνικά τη δημόσια τηλεόραση , η δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη με δήλωσή της, προσθέτοντας ότι η  ΕΤ3 ήταν το μόνο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας που πρόβαλε κυρίως τις ειδήσεις της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση της δημάρχου Βέροιας αναφέρει τα εξής:

«Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε ξαφνικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, θεωρώ ότι είναι ανόητη και παράλογη και απολύτως αρνητική για την ανάδειξη των ζητημάτων της Περιφέρειας. Με δεδομένο μάλιστα ότι η ΕΡτ3 ήταν το μόνο κανάλι Πανελλαδικής εμβέλειας που πρόβαλε κυρίως τις ειδήσεις της περιοχής μας.

Οι παθογένειες της δημόσιας τηλεόρασης, γνήσιο δημιούργημα του πελατειακού πολιτικού συστήματος της χώρας, δεν διορθώνονται με αντιδημοκρατικές αποφάσεις εν κρυπτώ και ερήμην της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Αν το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ή το Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να αποφασίσει περικοπές μπορούσε αξιοκρατικά να μειώσει υψηλούς μισθούς να καταργήσει πολυδάπανες εκπομπές να λειτουργήσει ορθολογικά αναδιαρθρώνοντας την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Τάσσομαι ανεπιφύλακτα αλληλέγγυα στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και καταγγέλλω την κατάργηση της ζώσας ραδιοτηλεοπτικής μας ιστορίας με δεδομένο τον πλούτο του ιστορικού αρχείου και της μοναδικής ηχοθήκης της ΕΡΤ, που δημιουργήθηκαν από εργαζόμενους με ποιότητα και μεράκι.

Τρομοκρατούμαι με την βιαιότητα αυτών των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που φοβούμαι ότι απροειδοποίητα θα χτυπήσουν και τις πόρτες των Δημοτικών Επιχειρήσεων Κοινωνικών και Πολιτιστικών παροχών.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε και να σιωπήσουμε μπροστά σε τυφλά και οριζόντια «χτυπήματα».»

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…