Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2020

Μπρουνό Λεμέρ: Η γαλλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 11% το 2020

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% φέτος λόγω της κρίσης της κορονοϊού και επίκεινται και άλλες δύσκολες ημέρες έως ότου τα πράγματα ανακάμψουν την επόμενη χρονιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Η Γαλλία επέβαλε ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στην Ευρώπη στα μέσα Μαρτίου και άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς στις 11 Μαΐου. Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια επετράπη να επαναλειτουργήσουν σήμερα.

«Δεχθήκαμε σοβαρό πλήγμα από τον ιό, λάβαμε αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων πολιτών αλλά η οικονομία πρακτικά τράβηξε χειρόφρενο για τρεις μήνες», δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Θα το πληρώσουμε αυτό με ανάπτυξη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση του προϋπολογισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προβλέπει συρρίκνωση 11% συγκριτικά με 8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

«Το οικονομικό σοκ είναι εξαιρετικά σφοδρό» αλλά «έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι θα ανακάμψουμε το 2021», δήλωσε.

Με περίπου 300.000 καφέ, μπαρ και εστιατόρια να ανοίγουν και πάλι σήμερα, ο Λεμέρ δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδόματα από το ταμείο αλληλεγγύης της κυβέρνησης έως τα τέλη του έτους προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους.

«Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το ακούει κανείς σε μια μέρα όπου ο ήλιος λάμπει και τα καφέ ξανανοίγουν, τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας σε κοινωνικούς και οικονομικούς όρους», δήλωσε ο Λεμέρ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να οδηγηθούν σε χρεοκοπία μια σειρά από εταιρίες αναζητώντας αγοραστές για τις μεγάλες αλυσίδες ενδυμάτων Camaieu, Conforama και La Halle, που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους, δήλωσε ο Λεμέρ.

Ο Λεμέρ έχει ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τον κλάδο του τουρισμού και τις αυτοκινητοβιομηχανίες αυτό τον μήνα.

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα σε όλους τους κλάδους», είπε, κάνοντας επίσης αναφορά σε ένα μελλοντικό σχέδιο για τις τεχνολογικές νεοφυείς εταιρίες «για να μην εξαγορασθούν η μία μετά την άλλη από τους κολοσσούς του Διαδικτύου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…