Άρθρο Localit 04 Σεπτεμβρίου, 2016

Μπαν Κι-Μουν:Ο σκεπτικισμός γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει τελειώσει

κλιματική αλλαγήΟ Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν δήλωσε σήμερα ότι ο σκεπτικισμός γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει τελειώσει, μια μέρα αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα επικύρωσαν τη συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής αμφισβητούν το γεγονός ότι οι υπερβολικές εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και βλάπτουν το περιβάλλον. Στις διεθνείς συνόδους κορυφής παραμερίζονται όλο και περισσότερο.

“Η συζήτηση για το κλιματικό φιανόμενο έχει τελειώσει επιστημονικά και περιβαλλοντικά”, δήλωσε ο Μπαν προσθέτοντας πως η επιρροή των αρνητών της κλιματικής αλλαγής ή των σκεπτικιστών έχει εξασθενήσει.

Η κλιματική αλλαγή “επηρεάζει πλέον την καθημερινή ζωή μας”, τόνισε ο Μπαν σε συνέντευξη Τύπου πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην ανατολική κινεζική πόλη Χανγκτζού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…