Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2017

Αξιολόγηση συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών από τη Διεθνή Αμνηστία

Καθώς ο δριμύς χειμώνας συνεχίζεται στη Nότια Ευρώπη, ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου, ώστε να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», αναφέρει η Μόνικα Κόστα, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η ΕΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση. Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία», προσθέτει η κ. Κόστα.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς που λειτουργούν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…