Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2014

Αθήνα: Κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολις

INNOVATHENSΥποστήριξη σε πολίτες που επιθυμούν να υλοποιήσουν τη δική τους ιδέα για μία μικρή επιχείρηση παρέχει ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη.

Στους ενδιαφερόμενους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν, να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη, να πάρουν πληροφορίες για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που σχετίζονται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και συμβαίνουν στην Αθήνα, να δικτυωθούν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε συναφή αντικείμενα.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του INNOVATHENS οι συμμετέχοντες:

Θα παρακολουθήσουν πετυχημένους καινοτόμους επιχειρηματίες να παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους, τις εφαρμογές τους, τα προϊόντα τους, την εμπειρία τους, τις δυσκολίες και τα λάθη τους.

Θα συνομιλήσουν μαζί τους και θα υποβάλουν ερωτήσεις.

Θα παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα πιστοποιημένα τεχνικά σεμινάρια που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν  τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Θα ακούσουν ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Θα παρακολουθήσουν πετυχημένα παραδείγματα νέων ανθρώπων που έκαναν τη δική τους επιχείρηση.

Θα μάθουν από τους επιχειρηματίες των οποίων τα προϊόντα και οι εφαρμογές γνωρίζουν επιτυχία στο εξωτερικό.

Θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς καινοτομίας

Θα δουν την ιδέα τους να ταξιδεύει στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε φεστιβάλ καινοτομίας.

Να σημειωθεί ότι το  INNOVATHENS γεννήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με 6 συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων και χρηματοδοτείται από το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013». Προσφέρει 190 δράσεις, 150 εκδηλώσεις διάχυσης και ενημέρωσης, 10 ημέρες καριέρας & επιχειρηματικότητας, 5 διαγωνισμούς καινοτομίας, 5 διαγωνισμούς venture capital academy, 6 επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, 8 εκθέσεις καινοτομίας, 2 φεστιβάλ καινοτομίας, ατομικά και ομαδικά ραντεβού με συμβούλους επιχειρήσεων, εργαστήρια μεταφοράς τεχνογνωσίας, ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης και προώθησης μιας επιχειρηματικής ιδέας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…