Το πολιτιστικό δρώμενο «Άστυ και Λαϊκή Παράδοση», διοργανώνει αύριο Παρασκευή 9, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 20.30, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου στο Πάρκο Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος). Αντί εισιτηρίου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού δρώμενου:
Παρασκευή 9 Ιουνίου • Ώρα 20:30
Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΑΟΠΟΛΙΣ θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην Επτανησιακή παράδοση καθώς και αναπαράσταση στο έθιμο του Λευκαδίτικου γάμου. Εβδομήντα μέλη του συλλόγου που απαρτίζουν τα χορευτικά τμήματα καθώς και η παιδική χορωδία και το παιδικό χορευτικό θα συμπράξουν μαζί με την παραδοσιακή ορχήστρα, η οποία αποτελείται από κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστό και τραγούδι.
Καλλιτεχνική επιμέλεια – διδασκαλία: Ιωάννης Γαντζίας.
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 • Ώρα 20:30
Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ”Το Κούγκι» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση, με τίτλο «Το γεφύρι της Άρτας», του Ηλία Δήμα. Χοροί και τραγούδια της Ηπείρου με τη συμμετοχή της παραδοσιακής ζυγιάς “Λαλητάδες”.
Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 • Ώρα 20:30
Ο Σύλλογος Κυκλαδιτών – Ευβοιωτών Αττικής θα παρουσιάσει μουσική χορευτική εκδήλωση, με αναβίωση του εθίμου της παρασκευής του παστελιού, με τη συμμετοχή χορευτικού παραδοσιακού σχήματος και ορχήστρας που αποτελείται από κιθάρα, βιολί, λαούτο, κρουστό και τραγούδι.