Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2022

Άρτα: Παράταση της έκθεσης “Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα” έως 13 Μαρτίου 2022

Παρατείνεται λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος έως στις 13 Μαρτίου 2022, η μεγάλη έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα”, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και η “Εταιρεία Μελέτης”, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης.

Απαντώντας στη θερμή ανταπόκριση του κοινού και μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής, με την οικογένεια Μόραλη, τον γιο του καλλιτέχνη Κωνσταντίνο και την ανιψιά του Χριστίνα, αποφασίστηκε η παράταση της μεγάλης έκθεσης που διέγραψε δύο μήνες επιτυχημένης πορείας, ταξιδεύοντας χιλιάδες επισκέπτες, γνωστών και άγνωστων ανθρώπων, στην ζωή και το έργο του μεγάλου Αρτινού καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της πανδημίας υπήρξαν  και αρκετά αιτήματα παράτασης από σχολεία, πολίτες, τουριστικά γραφεία και ΚΑΠΗ, που λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την Δημοτική Πινακοθήκη και την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Στη γενέτειρα”.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη η οποία φέρει και το όνομα του καλλιτέχνη, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους δημιουργίας του, ακόμα και από την παιδική του ηλικία.

Διεύθυνση: Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» (Νικ. Πλαστήρα 13, Άρτα)
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 -14.00 και 17.00 – 21.00

Σάββατο και Κυριακή 11.00 -19.00

Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες: τηλ. 26810 24946, www.arta.gr και www.jmoralis.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…