Άρθρο Localit 02 Δεκεμβρίου, 2022

Άρτα: Ο Δήμος ξεκινά την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Σύμβαση για την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας, υπέγραψε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης και ο ανάδοχος του έργου, ύψους 37.200 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Στόχος του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργηθεί σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων.

Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης με τον ανάδοχο του υπέγραψαν την σύμβαση με τίτλο:«Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022 (σχέδια αστικής προσβασιμότητας – Πράσινο Ταμείο)» Εκπόνηση σχεδίου αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Αρταίων.

Μεταξύ άλλων στην τεχνική έκθεση της σύμβασης περιγράφεται και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση ως προς την εξασφάλιση προσβασιμότητας στους υπαιθρίους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και προς τα δημόσια κτίρια αλλά και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις ώστε να γίνουν προσβάσιμα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα θα παραδοθεί αναλυτική περιγραφή που θα περιλαμβάνει τα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους πεζόδρομους, στους ποδηλατοδρόμους (υφιστάμενους και μελλοντικούς) τα δημοτικά κτίρια, αλλά και στις θέσεις σταθμεύσεις, στα οποία χρειάζονται επεμβάσεις εξασφάλισης πρσβασιμότητας των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης, θα καταγραφούν τα προτεινόμενα σημεία καταφυγής και οι οδεύσεις διαφυγής των πολιτών που κινούνται πεζή, καθώς και οι χώροι συγκέντρωσης των ατόμων με αναπηρία και χώροι που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία προσωρινής περίθαλψης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

“Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μας βούληση για ανεμπόδιστη κίνηση των ΑμεΑ και των πεζών, μια βούληση η οποία δεν μένει σε λόγια αλλά προχωρά με πράξεις”, τόνισε ο Χ. Τσιρογιάννης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα βιώσιμης αστικής κινητικότητας ο  Δήμος Πεντέλης

Στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα HORIZON της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει για πρώτη φορά ο δήμος Πεντέλης, προκειμένου…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς: Στο Ταμείο Ανάκαμψης η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικό-Αργυρούπολη: 4 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία από σήμερα στους δρόμους της πόλης

Με τέσσερα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ενίσχυσε τον στόλο του ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, προκειμένου να αναβαθμιστεί…