Άρθρο Localit 23 Μαρτίου, 2023

Άρτα: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για καλλιέργεια διάρκειας 30 ετών-Πριμοδότηση στην εντοπιότητα και στους νέους

Τη Μακροχρόνια Πολυετή Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου και Γριμπόβου, για νέους και όσους έχουν εντοπιότητα, με ανοιχτό διαγωνισμό, αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023, εγκρίθηκε η  Μακροχρόνια-Πολυετής Εκμίσθωση (έως 30 έτη) με ταυτόχρονο καθορισμό των όρων διακήρυξης δημοπρασίας, καλλιεργήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου και Γριμπόβου.

Η εκμίσθωση αφορά την καλλιέργεια και ειδικότερα δενδροκαλλιέργεια, δενδροκομία καρποφόρων-οπωροφόρων δέντρων. Αξίζει να σημειωθεί πως «βγαίνει» στον αέρα για πρώτη φόρα μια δημοπρασία σε τόσο μεγάλη έκταση ή και τμηματικά και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκμίσθωσης.

Με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, συμφώνησαν και ψήφισαν θετικά όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Τι αφορά η ευνοϊκή εκμίσθωση

Η εκμίσθωση των εκτάσεων θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό, είναι για μακροχρόνια διάρκεια και αφορά αγροτική (δενδρώδεις) καλλιέργεια, δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας ως σαράντα (40) ετών, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης

«Ουσιαστικά με τη μακροχρόνια εκμίσθωση η Δημοτική Αρχή πριμοδοτεί τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, ιδιοκτήτες με μικρές εκτάσεις, έως 24 στρέμματα ιδιόκτητα ή μισθωμένα, εγγεγραμμένα στον ΟΣΔΕ, αλλά και νέους αγρότες με στόχο αφενός την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου να παραμείνουν οι Αρτινοί στην περιοχή τους», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα στην πρώτη δημοπρασία προηγούνται, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Κοινότητας, εάν δεν βρεθεί κάποιος τότε θα γίνει δεύτερη δημοπρασία στην οποία θα συμμετέχουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Δημοτικής ενότητας και εάν πάλι δεν βρεθεί κάποιος ακολουθεί και τρίτη δημοπρασία για όλους δημότες. Επιπλέον αναμένονται και άλλες δημοπρασίες εκτάσεων σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κίνηση προς όφελος των νέων αγροτών και της ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας. Η Δημοτική μας Αρχή, προχωρά με έργο για όλους τους δημότες. Ο λόγος μας μετράει» η θέση του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…