Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2024

Άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης και στήριξης των σεισμόπληκτων ζητά ο δήμος Μινώα Πεδιάδας

Την άρση των εμποδίων οικιστικής αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων ζητά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Β. Κεγκέρογλου με επιστολή του στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρ. Τριαντόπουλο.

Ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στη διαδικασία αδειοδότησης της ανοικοδόμησης των κτηρίων που επλήγησαν από τον σεισμό, μετακυλίεται και επιβαρύνει  χωρίς λόγο τους σεισμόπληκτους ιδιοκτήτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, η ΥΔΟΜ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση αδειών δόμησης ανέγερσης νέων κτηρίων εντός της σεισμόπληκτης περιοχής απαιτείται βάσει του άρθρου 40 του Ν4495/2017 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 58 παρ. 1γ του Ν.4759/2020, να υποβληθούν ως δικαιολογητικό, τίτλοι ιδιοκτησίας, πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό φύλλο και απόσπασμα κτηματογραφικού διαγράμματος για κάθε ακίνητο. Όμως, σε προηγούμενο στάδιο και προκειμένου να εκδοθεί η άδεια για την επισκευή του σεισμόπληκτου κτηρίου από την ΤΑΕΦΚ, έχει εξεταστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και παρακαλούμε για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω ο σεισμόπληκτος, να μας γνωστοποιήσετε εάν ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον ΤΑΕΦΚ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η απόφαση (άδεια) που εκδίδεται, δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογητικά στη θέση του τίτλου και πιστοποιητικού ιδιοκτησίας για την έκδοση της άδειας δόμησης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…