Άρθρο Localit 12 Μαΐου, 2020

Αρχίζει ξανά από αύριο ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου

Ξεκινάει από αύριο εκ νέου, στις 11 το πρωί, ο εβδομαδιαίος επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου από το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», που είχε σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 Από το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε πως ύστερα από μεσολάβηση του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου η εταιρεία «LIDL HELLAS και ΣΙΑ Ο.Ε.» ανέλαβε να υποστηρίξει χορηγικά για τους επόμενους τέσσερις μήνες την απομάκρυνση των επιπλεόντων απορριμμάτων, του φυτοπλαγκτόν και της κόκκινης παλίρροιας, που επιβαρύνουν τον παραλιακό άξονα της Θεσσαλονίκης. Η περισυλλογή αντικειμένων και κηλίδων θα ξεκινά από το λιμάνι και θα επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, της Αγίας Τριάδας και του Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα. 

«Η προστασία του Θερμαϊκού κόλπου δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη ζωτικής σημασίας για την επιβίωση, ανάδειξη και αξιοποίησή του», δήλωσε ο κ. Καράογλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…