Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Αρχαία Ολυμπία: Υποβολή προτάσεων 1,7 εκ ευρώ για ορεινά μονοπάτια και αστικές αναπλάσεις από το Δήμο

Προτάσεις για δύο σημαντικά έργα, που αφορούν  στην κατασκευή, βελτίωση και ανάδειξη δικτύου μονοπατιών ορεινού όγκου Αρχαίας Ολυμπίας και στη λειτουργική & αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υπαίθριων χώρων του οικισμού Αρχαίας Ολυμπίας, υπέβαλε στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας ο Δήμος.

Για το μεγάλο έργο των ορεινών μονοπατιών ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλε την πρόταση ως δικαιούχος και φορέας υλοποίησης με σκοπό την χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου του οποίου η μελέτη συντάχθηκε από το Δασαρχείο Πύργου. Για το θέμα αυτό έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η μελέτη αφορά ένα δίκτυο μονοπατιών που χωροθετείται εντός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού μήκους 129 χιλιομέτρων περίπου, για την ανάδειξη του δρυοδάσους Φολόης και των καταρρακτών Νεμούτας και σύνδεσή τους τόσο με Αρχαία Ολυμπία όσο και με την περιοχή Λαμπείας και Λασιώνας, μέσω του φαραγγιού Αντρωνίου.

Θα γίνουν εργασίες σήμανσης και τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων, εργασίες καθαρισμού των υφιστάμενων μονοπατιών, κατασκευή λιθόστρωτων σε τμήματα αυτών, κατασκευή πέτρινων σκαλοπατιών, κάδων απορριμμάτων, κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων, πέτρινων τραπεζόπαγκων, πέτρινων παγκακιών, ξύλινων κιοσκιών και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 607.732 ευρώ.

Το δεύτερο μεγάλο έργο αφορά τη λειτουργική & αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υπαίθριων χώρων της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας και περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του χώρου του Ηρώου καθώς και την προμήθεια και τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πινακίδες, καλάθια απορριμμάτων κλπ) και φωτισμού σε υφιστάμενους υπαίθριους δημόσιους χώρους του οικισμού Αρχαίας Ολυμπίας. Μικρότερες παρεμβάσεις προβλέπονται και για τις Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Λάλα, Φλόκα και Στρεφίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.124.606 ευρώ.

«Μετά από επίμονες προσπάθειες και κόντρα σε εμπόδια και προβλήματα που συναντήσαμε κατά καιρούς, υποβάλαμε δύο προτάσεις για την ΟΧΕ “Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία” για δύο σημαντικά έργα. Με τα μονοπάτια θέλουμε να δώσουμε πνοή και προοπτική ανάπτυξης στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας με στόχο την ανάδειξή τους, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για αύξηση της επισκεψιμότητας. Με τα έργα ανάπλασης θα αναβαθμίσουμε αισθητικά την πλατεία της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και θα βελτιώσουμε επίσης και άλλα σημεία οικισμών του Δήμου μας, καθιστώντας πιο ελκυστικούς τους δημόσιους χώρους και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να βάλουμε όλο τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, πάντα με τη συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των επιστημονικών μας συνεργατών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…