Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2015

Αποστολή δημοσιογράφων και Τουριστικών πρακτόρων από την Αυστρία στον Άγιο Νικόλαο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τον Άγιο Νικόλαο η αποστολή των δημοσιογράφων και Τουριστικών πρακτόρων από την Αυστρία που επισκέφθηκαν το νησί μας, προσκεκλημένοι από την Περιφέρεια Κρήτης, στο  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της τουριστικής προβολής και προώθησης της Κρήτης στο αυστριακό τουριστικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή του Μόχλου, οι ξένοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Κρήτης και εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προικισμένου από την φύση με φυσικό κάλλος, τόπου.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης τους, την Δευτέρα 18 Μαΐου, η αποστολή φιλοξενήθηκε από το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Οι συμμετέχοντες ξεναγηθήκανε στην γραφική πόλη του Αγίου Νικολάου, τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, τοπικά προϊόντα και διαφημιστικό υλικό της περιοχής. Η επίσκεψη τους ολοκληρώθηκε  με γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην λίμνη της πόλης.

Όλοι οι συμμετέχοντες  εξήραν την Κρητική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα που απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιστορικά αξιοθέατα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, χαρακτήρισαν την Κρήτη και ειδικά την Ανατολική περιοχή, ιδανικό προορισμό, για όλα τα είδη εναλλακτικού τουρισμού, μιας και η γεωγραφία του νησιού προσφέρεται για όλες τις  δραστηριότητες.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας, τον Αυστριακό Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Aldiana Club (στο Μόχλο Σητείας) ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δύο ανάλογες- αποστολές, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ετήσια συνάντηση των μελών του Αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων με τη συμμετοχή 60 ατόμων.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κώστας Τσιάρας: Τα τρία στάδια της εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στον πρωτογενή τομέα

Στα στάδια που αναπτύσσεται η εθνική στρατηγική  για την ολιστική διαχείριση των υδάτων και την…

Μη κατηγοριοποιημένο 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πίνδος – Τρόοδος: Γέφυρες συνεργασίας για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών της Μεσογείου

Περιοδεία του MountMed στην Πίνδο για τη διαμόρφωση κοινού προγράμματος δράσης Σε πνεύμα συνέχειας, αμοιβαιότητας…

Ενδιαφέρουν 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Από 16 Ιουνίου ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι «Δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση για τον…