Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2022

Αποκατάσταση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της πόλης και των ζημιών που  προκάλεσε  η ισχυρή βροχόπτωση, της 23ης Αυγούστου κυρίως στο οδόστρωμα συγκεκριμένων δρόμων. Όπως ενημερώνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, από τη νεροποντή προκλήθηκαν και πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω των φερτών υλικών που κάλυψαν τα μέχρι τότε καθαρισμένα φρεάτια απορροής υδάτων.

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της πόλης επιχειρούν συνολικά έξι μηχανήματα έργου μαζί με 12 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Από την έναρξη εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων απομακρύνθηκαν φερτά υλικά από το οδόστρωμα, έγινε διάνοιξη του συνόλου του οδικού δικτύου της πόλης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία, ρυθμίστηκε η κυκλοφορία και πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων.

Στην επιχείρηση του δήμου συνδράμει για πρώτη φορά και η υπηρεσία 24ωρης εναέριας επιτήρησης της πόλης με drone για την αποτελεσματικότερη καταγραφή των ζημιών και τον συντονισμό των δημοτικών συνεργείων.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για την αποζημίωση των πληγέντων, δηλαδή όσων έχουν υποστεί ζημίες σε ακίνητη περιουσία. Παράλληλα, ξεκινά και η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών που επλήγησαν από την πλημμύρα και είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης. Η κατάθεση σχετικής αίτησης πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία της πλημμύρας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα σχολεία της Αττικής που παραμένουν και αύριο κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας συγκεντρώνουν ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης

Η ΠΕΔ Κρήτης και οι δήμοι της Κρήτης ανέλαβαν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την…

Ενδιαφέρουν 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, θέλοντας να συνδράμει τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας…