16 Οκτωβρίου, 2021

Αποφασιστικό βήμα για το μέλλον του «Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες»

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στις 14-16 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου, συνάντηση συντονισμού και διαβούλευσης του δικτύου πόλεων με ποντιακές κοινότητες, για την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στη συνάντηση συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας & Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, και ομιλητές οι κ.κ.: Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος καθηγητής Έδρας Ποντιακών Σπουδών τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ και ο δρ. Θεοδόσης Κυριακίδης, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης.

Παρεμβάσεις έγιναν από Δημάρχους του Δικτύου, που παρευρέθησαν. Τέλος παρέμβαση έκανε και ο κος Ιωάννης Βικελίδης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, Διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠΕΞ.

Τη συνάντηση απασχόλησε το ζήτημα της διεύρυνσης των στόχων του Δικτύου, με σκοπό να συμπεριληφθεί το σύνολο των γενοκτονιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, όπως υπογράμμισε σχετικά, ο κος Δημήτρης Κάρναβος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 10 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: «Η πληροφορία πρέπει να ακολουθεί τον πολίτη και όχι ο πολίτης την πληροφορία – Οι Δήμοι συνδιαμορφωτές του νέου ψηφιακού κράτους»

Την ανάγκη το νέο ψηφιακό κράτος να οικοδομηθεί με επίκεντρο τον πολίτη και με ενεργό…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από τη Ζάκυνθο ισχυρό μήνυμα της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων

Λ. Κυρίζογλου: «Μετά τον νέο Κώδικα, επόμενος μεγάλος στόχος η συνταγματική θωράκιση της Αυτοδιοίκησης» Στη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 06 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο Δήμο Ζακύνθου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 και ώρα 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης…