Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2014

Από τον Πίνδαρο, στον Henry Purcell, στο σήμερα…στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

kitharodiaARCHEOLOGICALΈνα μουσικό ταξίδι, στην μουσική ιστορία, μια παράσταση  αυτοσχεδιαστική, ένας διάλογος  με την πλούσια μουσική κληρονομιά μεταξύ των αρχαίων και σύγχρονων μουσικών και φιλοσόφων ,παρουσιάζει,  σήμερα Σάββατο  21 Ιουνίου, στις 21.00 ο Αντώνης Μιτζέλος μαζί με δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές, τον Βασίλη Λέκκα και την σοπράνο Μαριάνθη Σοντάκη, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Μαζί τους οι φωνές των παιδιών του νεανικού χορωδιακού συνόλου Έμπνευσις, με μαέστρο την Έλενα Καντάρη.

Θα ερμηνεύσουν μουσική που γράφτηκε πριν από αιώνες από τον Πίνδαρο, οργανικά θέματα του συνθέτη (κάποια ανέκδοτα) με σημαντικές αναφορές στην αρχαία ελληνική μουσική, αγαπημένα τραγούδια του αλλά και επιλεγμένα, παγκοσμίως αναγνωρισμένα μουσικά θέματα, όπως η γνωστή άρια When I am laid in earth από την πρώτη όπερα που γράφτηκε ποτέ (1689) του Henry Purcell.

Σε έναν χώρο συμβολικό, στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας, από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης, στον προαύλιο χώρο του, η Κιθαρωδιά, τολμηρή, σύγχρονη και λυρική, γίνεται μέσο διάδοσης της ”ψιλής κιθάρισις”, της Ελληνικότητας αλλά και της οικουμενικότητας της μουσικής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Δρ Γεώργιος Κακαβάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Αντώνης Μιτζέλος | ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα

Βασίλης Λέκκας | φωνή

Μαριάνθη Σοντάκη | σoπράνο

Νεανικό χορωδιακό σύνολο ‘Εμπνευσις |Διεύθυνση Έλενα Καντάρη

Κατερίνα Τεπελένα | βιολί και φλάουτο

Δημήτρης Χωριανόπουλος | κρουστά

Φωτισμοί | Azaad Χαραλάμπους

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Από χθες Κυριακή 22 Ιουνίου, ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε πλήρη επιφυλακή τον μηχανισμό Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Με μια ματιά 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραδόθηκαν και τα πέντε πιστοποιημένα πάρκα σκύλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το πρωί στους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους το πέμπτο και τελευταίο, για…