Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2023

Aπινιδωτές για τις ανάγκες δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων προμηθεύεται ο Δήμος Θέρμης  

Στην προμήθεια εικοσιπέντε νέων ημιαυτόματων φορητών απινιδωτών για τα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις,  συνολικού προϋπολογισμού 48.000 ευρώ προχωρά ο Δήμος Θέρμης, μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος αυτής της προμήθειας, όπως τονίζει είναι, η προστασία των υπαλλήλων του δήμου, των κατοίκων και επισκεπτών.

Με την  πρωτοβουλία να εξοπλίσει κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις του, με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές ο Δήμος Θέρμης στοχεύει στο να βοηθηθεί ένα θύμα καρδιακής ανακοπής και να μπορεί  άμεσα να εφαρμοστεί από τους παρευρισκόμενους πολίτες καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση  των  απινιδωτών μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά, δηλαδή πολύ πριν από την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζει επίσης ότι, ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα εξαιρετικά απλό στην χρήση του και ασφαλές, το οποίο μπορεί να επανεκκινήσει την καρδιά ενός ατόμου που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Σημειώνει τέλος ότι, σε κοινότητες του Δήμου Θέρμης υπάρχουν ήδη 19 απινιδωτές από διάφορες δωρεές. Συγκεκριμένα, ο Τρίλοφος διαθέτει τέσσερις απινιδωτές, τρεις η Καρδία, από δύο τα Βασιλικά, το Πλαγιάρι και η Νέα Ραιδεστός και από έναν το Τριάδι, το Νέο Ρύσιο, το Λιβάδι, ο Άγιος Αντώνιος, η Αγία Παρασκευή και το Κάτω Σχολάρι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Το 2026 χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Κεντρικού Κράτους & Αυτοδιοίκησης

Το 2026 σηματοδοτεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης συνεργασίας…

Ενδιαφέρουν 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«e-Pyrasfaleia»: Νέος ψηφιακός οδηγός πυρασφάλειας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σε λειτουργία ένα νέο ψηφιακό εργαλείο πυρασφάλειας για Δήμους, πολίτες και επαγγελματίες Το Πυροσβεστικό Σώμα…

Ενδιαφέρουν 15 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων & συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καλεί όλους τους Δήμους της χώρας σε συμβολικό κλείσιμο…