Άρθρο Localit 23 Ιανουαρίου, 2023

Απεβίωσε ο Νίκος Ταμπακίδης, πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Νίκος Ταμπακίδης, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Ταμπακίδης, φυσικός στο επάγγελμα (πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), διετέλεσε για δύο τετραετίες δήμαρχος Αγίων Αναργύρων καθώς και γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως διευθυντής Περιφερειακών Ραδιοσταθμών της ΕΡΤ, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής λειτουργίας τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη (που αγαπούσε ιδιαιτέρως), της ΕΡΤ3 που ξεκίνησε να εκπέμπει τον Δεκέμβριο του 1988. Υπηρέτησε επίσης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στον τομέα της ποιότητας ζωής.

Ο Νίκος Ταμπακίδης ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος για την Αυτοδιοίκηση, που ανέδειξε με προτάσεις και δράσεις. Ως δήμαρχος Αγίων Αναργύρων πέτυχε τη μεγαλύτερη υπογειοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου που έχει συμβεί μέχρι τώρα στην Αθήνα. Ως δήμαρχος φιλοξένησε δύο φορές με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για μεγάλο χρονικό διάστημα παιδιά από τη Σερβία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΕ για την απώλεια του Νίκου Ταμπακίδη
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη του ΔΣ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αγίων Αναργύρων Νίκου Ταμπακίδη.
Ο Νίκος Ταμπακίδης, φυσικός στο επάγγελμα, διετέλεσε Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων για δύο τετραετίες ενώ υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με συνέπεια και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΕΔΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η Ένωση Δημάρχων της Αττικής με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Χάθηκε ένας αγαπημένος φίλος, ένας εξαίρετος αυτοδιοικητικός, ένας σπάνιος άνθρωπος.
Ο Νίκος Ταμπακίδης, επί σειρά ετών δήμαρχος Αγ. Αναργύρων και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με πλούσιο έργο και κοινωνική προσφορά από όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, δεν είναι πια κοντά μας.

Δραστήριος, πολυγραφότατος με θέσεις και προτάσεις συνέβαλλε στην αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπεραγαπούσε.

Η Ένωση Δημάρχων της Αττικής σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α. είχαν τιμή να βραβεύσουν τον Νίκο Ταμπακίδη στα πρόσφατα Βραβεία Αυτοδιοίκησης σαν προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικό έργο στην Κοινωνία.

Είναι σίγουρο ότι άνθρωποι με το ήθος και την ποιότητα του Νίκου Ταμπακίδη σπανίζουν στην εποχή μας.
Ως εκ τούτο το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Για την όμορφη οικογένειά του, για την μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια, για την Κοινωνία ολόκληρη.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε έκτακτη συνεδρίασή του, εκφράζει με ψήφισμα τη βαθιά οδύνη για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου και συνοδοιπόρου, εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του και θα παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία.

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Στ. Τσίρμπα

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ταμπακίδης.
Ο δήμαρχος, που επι σειρά ετών , ανέδειξε τους Αγίους Αναργύρους, με έργα και δράσεις που απολαμβάνουμε ως πολίτες μέχρι και σήμερα.
Οραματιστής και καινοτόμος αναβάθμισε την πόλη σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι εφικτά όταν υπάρχει όραμα , σχέδιο και επιμονή.
Η αυτοδιοικητική του πορεία αποτελεί έμπνευση για εμάς, τη νεότερη γενιά, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του και θα τον θυμόμαστε για πάντα, με αγάπη και σεβασμό.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μοσχάτο-Ταύρος: Δωρεάν νομική συμβουλευτική από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και τον Δήμο

Συνεχίζεται και φέτος στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. που…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος: Πρόσληψη 12 γυμναστών για τα αθλητικά προγράμματα του δήμου

Την πρόσληψη 12 γυμναστών  με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την υλοποίηση των…

Ενδιαφέρουν 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ημερίδα με θέμα “Παραβατικότητα Ανηλίκων Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις” θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου…