Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2024

Απάτες με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Ρεθύμνης

Απάτη διαπιστώθηκε από στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης σε βάρος πολίτη επιχειρηματία και απόπειρα απάτης εναντίον ενός άλλου, με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, άγνωστοι προσποιούμενοι στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από πολίτη επιχειρηματία, με τον οποίο ο δήμος έχει συνεργασία προμήθειας υλικών.

Διαπιστώθηκε επίσης πως υπήρξε και δεύτερη προσπάθεια εξαπάτησης άλλου επιχειρηματία, πάλι με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ρεθύμνης, ευτυχώς, χωρίς να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι διενεργούντες την απάτη ενδεχομένως αντλούν, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, στοιχεία πληρωμών από την Διαύγεια, καθώς φαίνεται να γνωρίζουν αριθμούς συναλλαγών, ακριβή ποσά πληρωμών και ονόματα στελεχών του δήμου, ενώ όπως προκύπτει είναι καλοί γνώστες του τρόπου λειτουργίας των τραπεζικών καρτελών, καθώς οδηγούν τους καλόπιστους προμηθευτές βήμα-βήμα στην διασταύρωση δεδομένων και την συμπλήρωση στοιχείων.

Για το λόγο αυτό εφίσταται η προσοχή προς όλους τους συμπολίτες μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και ειδικά σε όσους συνεργάζονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρξει άλλο αντίστοιχο κρούσμα απάτης εναντίον οποιουδήποτε.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…