Άρθρο Localit 17 Απριλίου, 2024

Απάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με νεώτερη δήλωσή του απαντά στην ανταπάντηση του πρόεδρου του ΤΕΕ Γ. Στασινού, που με αήθη τρόπο και με μια μακροσκελέστατη επιστολή έβαλε κατά των δημάρχων, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι  το συνταγματικό τους δικαίωμα να έχουν λόγο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των πόλεών τους, πάγωσαν την έκδοση αδειών δόμησης, κατ΄ εφαρμογή των κινήτρων αύξησης ύψους -δόμησης που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, ενώ αναμένεται η τελική κρίση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των εν λόγω διατάξεων.

Ο κ. Κυρίζογλου στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  θα λάβει κάποια στιγμή την τελική απόφαση, με την οποία όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε». Δηλώνει ότι «η ΚΕΔΕ σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ. Οφείλει όμως  και ο πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έμπρακτα  τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ:

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναγκάστηκε πρόσφατα να απαντήσει στην απρόκλητη επίθεση του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γεωργίου Στασινού, ο οποίος με μια μακροσκελέστατη (3511 λέξεις) ανακοίνωση στράφηκε εναντίον Δημάρχων  που έκαναν το αυτονόητο. Οι Δήμαρχοι αυτοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των πόλεων τους .

Στην τεκμηριωμένη και χωρίς μειωτικούς χαρακτηρισμούς απάντηση  της ΚΕΔΕ (Παρασκευή 12/4/2024), ανταπάντησεο κ. Στασινός ( Δευτέρα 15/4/2024),   με μια νέα, εξίσου μακροσκελή(3050 λέξεις) ανακοίνωση.

Επανερχόμαστε για τελευταία φορά, με την πεποίθηση ότι «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και συνήθως αποκαλύπτουν αδυναμία  επιχειρημάτων.Επισημαίνουμε ότι ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας και ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πρώτος «ήρξατο χειρών αδίκων».

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  θα λάβει κάποια στιγμή την τελική απόφαση, με την οποία όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε.

Η ΚΕΔΕ σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ.Οφείλει όμως  και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ να σέβεται έμπρακτα  τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Η  ΚΕΔΕ βάζει τελεία σε αυτόν τον δήθεν «διάλογο», στην ανταλλαγή επιστολών και ανακοινώσεων .

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ.Κυρίζογλου: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Τη σταθερή δέσμευση και προσήλωση της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική…

ΚΕΔΕ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζολγου: Σύσταση κοινής επιτροπής ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ για κοινές προτάσεις επί θεσμικών ζητημάτων της ΤΑ και τη συνεργασία δήμων και περιφερειών

Τη σύσταση κοινής επιτροπής ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, η οποία θα προετοιμάσει δέσμη κοινών προτάσεων που…

ΚΕΔΕ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ.Κυρίζογλου

Την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη…