Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2012

Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών για τη θέρμανση στα σχολεία

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι έχουν δοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για τη θέρμανση στα σχολεία έδωσε με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

  • Πρώτον, μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο). Άρα ο ισχυρισμός του υπουργού περί διάθεσης «γύρω στα 80 εκ. ευρώ για καύσιμα», είναι τουλάχιστον αναληθής.
  • Δεύτερον, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό για το θέμα, ο ίδιος παραδέχτηκε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.
  • Τρίτον, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει τόσο από τον ίδιο τον κ. Στυλιανίδη, όσο και από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…