Άρθρο Localit 09 Φεβρουαρίου, 2024

Απάντηση Χάρη Δούκα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα κλειστά ακίνητα

«Αντί ο πρωθυπουργός να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες, ας στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για τα ευάλωτα νοικοκυριά»

Απάντηση στις κατηγορίες του πρωθυπουργού για τα κλειστά ακίνητα στην πρωτεύουσα μετά την κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Ν. Ανδρουλάκη έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Δούκας απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα κλειστά ακίνητα διατίθενται σε συλλογικότητες που κάνουν καταλήψεις και όχι σε ευάλωτα νοικοκυριά με τον δήμαρχο να εκφράζει τη στήριξή του σε αυτές τις συλλογικότητες, όπως οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών.

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αντί να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα:

Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Τι προηγήθηκε στη Βουλή

Στο πλαίσιο  της επίκαιρης ερώτησης  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ  στον πρωθυπουργό για το στεγαστικό, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα, ουσιαστικά τον κατηγόρησε για τη μη διάθεση κλειστών ακινήτων του δήμου σε ευάλωτα νοικοκυριά.

“Έχετε δίκιο κ. Ανδρουλάκη για τα κλειστά ακίνητα που ανήκουν σε δήμους. Να το πείτε και στο δήμαρχο Αθήνας, να διαθέσει κλειστά ακίνητα του δήμου σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες που κάνουν καταλήψεις”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

“Η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμη”, απάντησε αιχμηρά στη δευτερολογία του ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην ήττα του Κ. Μπακογιάννη στις δημοτικές εκλογές.

“Σε ένα μήνα να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο Δούκας είναι δύσκολο. Αλλά πέντε χρόνια ο Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας το λαό της Αθήνας” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αιχμές για το “Μεγάλο Περίπατο”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας εξαιτίας του προβλήματος της λειψυδρίας

Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο…

Ρεπορτάζ 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλούσιο πρόγραμμα και ξεχωριστές συνεργασίες στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 18-27/7

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Maguy Marin, Χρήστο Παπαδόπουλο, Damien Jalet, Omar Rajeh και Kat Válastur,…