Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Απαλλαγή από το ειδικό τέλος σύνδεσης με τα δίκτυα των ΔΕΥΑ

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών και ψηφίστηκε χθες με το  νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, προβλέπεται η απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής ειδικού τέλους για τη μελέτη, κατασκευή και επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης των επιχειρήσεων που εξασφαλίζουν με ίδια μέσα τη σύνδεση τους με τα δίκτυα δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), χωρίς να εκπονηθεί μελέτη ή να πραγματοποιηθεί κατασκευή ή επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, από την οικεία Δ.Ε.Υ.Α..

Συγκεκριμένα το άρθρο 4 αναφέρει
Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής ειδικού τέλους για τη μελέτη, Κατασκευή και επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης — Τροποποίηση άρθρου 11 του ν. 1069/1980
Στην Παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 1069/1980 (Α’191) αποδίδεται στη δημοτική γλώσσα το πρώτο εδάφιο, προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η Παρ. Ι διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Επιβάλλεται υπέρ των επιχειρήσεων που συστήνονται κατά τις διατάξεις του παρόντος, προς τον σκοπό μελέτης, κατασκευής ή επέκτασης έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και για μία δεκαετία από την 1η Ιανουαρίου του επομένου της σύστασής τους έτους πρόσθετο ειδικό τέλος υπολογιζόμενο σε ποσοστό 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος· το ίδιο τέλος επιβάλλεται και σε περίπτωση επέκτασης της επιχείρησης. Από το ειδικό τέλος του πρώτου εδαφίου απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν με ίδια μέσα τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα της Δ.Ε.Υ.Α., χωρίς να εκπονηθεί μελέτη ή να πραγματοποιηθεί κατασκευή ή επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, από την οικεία Δ.Ε.Υ.Α.».

Τροπολογία ΥΠΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Μία δράση γεμάτη χρώμα στον Καράβολα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα

Μία δράση γεμάτη χρώμα πραγματοποιεί στην περιοχή του Καράβολα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα…

Με μια ματιά 22 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δηλώσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Περιστερίου

Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου ξεκινάει τις δια ζώσης διαλέξεις για το ακαδημαϊκό…

Με μια ματιά 21 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Παρασκευή: Το Κέντρο Γυναίκας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Μετά από πολύμηνη «απουσία» λόγω των επιπτώσεων που επέφερε στην καθημερινότητα των πολιτών η πανδημία…