Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2023

Απ. Τζιτζικώστας: 140 εκ. ευρώ έσοδα, έφεραν οι κινηματογραφικές παραγωγές

Στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών  έχει ενταχθεί πλέον η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή, όπως ανέφερε στο περιθώριο συνέντευξης Tύπου που δόθηκε χθες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Επταπυργίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Έχουμε ήδη 140 εκατ. ευρώ σε έσοδα, μόνο από τις παραγωγές στον τόπο μας. Έχουν γίνει 100.000 διανυκτερεύσεις, ενώ δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 4.000 θέσεις εργασίας μόνο από το γεγονός ότι πλέον η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία εμπλέκονται ως ένας τόπος για να γίνονται κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι ο σύγχρονος θεσμός που ενώνει, κινητοποιεί και ενισχύει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και ως διοίκηση καταφέραμε μεταξύ άλλων να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών», συμπλήρωσε.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οικονομία, αλλά αφορά κυρίως την ίδια την κοινωνία, διότι μέσα από πολιτιστικές δράσεις «ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, ενδυναμώνουμε τη συνοχή και τους δεσμούς μας, τιμούμε τις παραδόσεις μας, τις κοινές αξίες, την ιστορία μας».

«Όπως δεσμευτήκαμε, συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά με συνολικά 127 έργα προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που αυτή τη στιγμή “τρέχουν” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο Μουσείο της Βεργίνας που πρόσφατα παραδόθηκε στους πολίτες, στην περιοχή της Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά, που αμέσως μετά το Πάσχα άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του για τους πρώτους επισκέπτες, αλλά σε άλλα σημαντικά έργα, όπως αυτά που γίνονται στην Αρχαία Πέλλα, το Δίον, το Μουσείο Πετραλώνων και το Άγιο Όρος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατάργηση είσπραξης παλαιών ανταποδοτικών τελών

Την κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 αποφάσισε το…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωδώνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης σχολικών μονάδων στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα…