Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2017

Αντζελίνο Αλφάνο: Η Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να επικρίνει την αντιμεταναστευτική πολιτική το Τράμπ

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα δικά της τείχη, δεν είναι σε θέση να επικρίνει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ευρώπη «δεν είναι σε καλή θέση για να εκφράσει την άποψή της για τις επιλογές άλλων. Αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε είναι ότι και στην Ευρώπη έχουμε υψώσει τείχη», δήλωσε ο Αλφάνο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Αντίθετα, η Ιταλία «πρωταθλήτρια κόσμου στις διασώσεις στη Μεσόγειο» και στην υποδοχή προσφύγων, μπορεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της για να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι «η ασφάλεια και η αλληλεγγύη μπορούν να συνυπάρξουν», τόνισε.

«Το όραμά μας είναι διαφορετικό (από αυτό του Τραμπ) και μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι κερδίζει σε ό,τι αφορά την ασφάλεια: δεν συγχέουμε την τρομοκρατία με τη μετανάστευση και δίνουμε προσοχή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…