Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2013

Αντισυνταγματική έκριναν τη διαθεσιμότητα τέσσερα δικαστήρια

αποφάσειςΔικαστικές αποφάσεις στη Χίο, το Ρέθυμνο, την Ξάνθη και το Μεσολόγγι έκριναν ότι η εργασιακή διαθεσιμότητα (Ν. 4092/2012) παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Τα δικαστήρια μετά από ασφαλιστικά μέτρα, εξέδωσαν αποφάσεις στις οποίες ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζεται ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας του Ν. 4093/2012 μειώνει κατά 25% αποδοχές των θιγομένων εργαζομένων και καθιστά αβέβαιο το μέλλον της εργασιακής τους σχέσης.

Η διαθεσιμότητα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος και αυτό γιατί ανεξάρτητα της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών, ενώ προσβάλλεται βάναυσα και η προσωπικότητά τους, καθώς τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν, σύμφωνα με τους δικαστές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…