Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2024

Αντιπυρικές ζώνες σε 14 περιοχές του Δήμου Παιανίας

Στην περαιτέρω θωράκιση του Δήμου Παιανίας έναντι του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών προχωρά η δημοτική αρχή, με την υλοποίηση μεγάλου έργου δημιουργίας αντιπυρικών ζωών σε περιοχές που γειτνιάζουν με δάση και δασικές εκτάσεις, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 142.167,82 ευρώ, μετά την πρόταση που είχε υποβάλει στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2024».

Ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ολοκλήρωση εντός του τριμήνου.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη πυροπροστασία των οικισμών, δεδομένης της γειτνίασης αυτών με δάσος ή δασική έκταση. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες πλάτους 10 μέτρων.

Το έργο δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών θα εκτελεστεί σε 14 περιοχές συνολικού εμβαδού 130,54 στρεμμάτων και συγκεκριμένα: ΑΡΓΙΘΕΑ 1, ΑΡΓΙΘΕΑ 2, ΚΑΜΑΡΘΙ, ΚΟΝΤΡΑ, ΠΡΟΣΗΛΙΟ 1, ΠΡΟΣΗΛΙΟ 2, ΠΥΓΑΡΘΙ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 1, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 2, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 3, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ 4, ΓΗΠΕΔΟ 1, ΓΗΠΕΔΟ 2, ΦΟΥΡΕΣΙ.

«Στον Δήμο Παιανίας έχουμε την ευτυχία να ζούμε πολλοί μέσα στο δάσος, αυτό όμως από μόνο του εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπους, αλλά και περιουσίες. Είναι υποχρέωσή μας να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσουμε στο ελάχιστο τις συνέπειες και της κλιματικής κρίσης, που συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης και πρόσθεσε: «Στη φετινή αντιπυρική περίοδο χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία και τις στοχευμένες παρεμβάσεις καταφέραμε να μην έχουμε απώλειες. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την επόμενη και το έργο αυτό θέτει τις βάσεις σε περιοχές του δήμου μας όπου απαιτούνται μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…