Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Antiparos Circular Business

Στην Αντίπαρο ξεκίνησε η δράση Antiparos Circular Business, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ/Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network  και  στοχεύει στην μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις εστίασης του νησιού.

Όπως ενημερώνουν συγκεκριμένα ο Δήμος Αντιπάρου και το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, η δράση ξεκίνησε πιλοτικά στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ σε πλήρη εφαρμογή θα μπει την άνοιξη του ερχόμενου έτους.  Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου LIFE IP CEI Greece | Circular Greece.

«Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (60%) και το Πράσινο Ταμείο, συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με 19 εταίρους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αντιπάρου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση .

Με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, η αποκομιδή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων θα γίνεται «πόρτα-πόρτα», εύκολα, αθόρυβα και γρήγορα. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα πραγματοποιούν χωριστή συλλογή πλαστικών και γυάλινων φιαλών, αλουμινένιων συσκευασιών καθώς και χαρτοκιβωτίων χρησιμοποιώντας τους κάδους που διανέμονται αυτή την εβδομάδα στις επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα, θα τοποθετηθούν κάδοι και στα δημοτικά κτίρια και φυσικά στα σχολεία του νησιού.

Μετά τη συλλογή, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα θα μεταφέρονται προς δεματοποίηση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος τους ώστε να αποσταλούν σε κέντρο ανακύκλωσης στην Αττική.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν δύο νέα έργα ανάπλασης σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

Το πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπογραφή της σύμβασης δυο ακόμη σημαντικών…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…