Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2014

Αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης στο Παύλο Φύσσα

ResizerΔεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν ένα χρόνο από μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος, Χρυσή Αυγή.

Αντίστοιχες πορείες μνήμης πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, κατέληξε στην πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια,

Την Παρασκευή, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης. Στην Αθήνα  η κίνηση «Δεν Ξεχνάμε», οργανώνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα.

Στις συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται».

Προσθέτει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές».

«Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: “Ποτέ ξανά Φασισμός”» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοφανής η κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ

Μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα παίρνει η…