Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2023

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία συγκεντρώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Στους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, οι οποίοι πλήττονται από τους φονικούς σεισμούς που προκάλεσαν την απώλεια της ζωής χιλιάδων ανθρώπων συμπαραστέκεται ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια και καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία. Η καταστροφή από το φονικό σεισμό είναι τεράστια, οι νεκροί χιλιάδες. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου κινητοποιούμαστε και σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, για να αποσταλεί στις δύο χώρες. Οι Δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου απλώνουμε το χέρι για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τον πιο τραγικό τρόπο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να συμμετάσχουν στη δράση αλληλεγγύης και να συνδράμουν στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Η συγκέντρωση του ανθρωπιστικού υλικού θα γίνεται από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, αντίστοιχα, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην οδό Αργυρουπόλεως 4, απέναντι από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και στα κτίρια των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν:

  • Είδη ατομική υγιεινής.
  • Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επιδέσμους, κ.ά.).
  • Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.
  • Βρεφικές τροφές, γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου, καλώντας στα τηλέφωνα 2313304030 και 2313304068.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 455 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 455η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με ένα πολυήμερο πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 22 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θηβαίων: Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια

Ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει ένα πενθήμερο δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, με αφορμή…

Ενδιαφέρουν 21 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή βασικών ειδών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δράμας

Ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί διανομή βασικών ειδών σε 459 οικογένειες- δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο…