Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2013

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου

books_2Στο καταπράσινο Άλσος Περιστερίου (Αγ. Βασιλείου 62),  το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, από τις 12.00 έως τις 17.00, ο Δήμος της πόλης, μέσω της Δημοτικής του Βιβλιοθήκης, θα λειτουργήσει ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «η ιδέα απλή: φέρνουμε μαζί μας μια σακούλα με λογοτεχνικά βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια και τα ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Μόνη προϋπόθεση, τα βιβλία να είναι σε καλή κατάσταση».

Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικοί πάγκοι, όπου θα τοποθετηθούν τα βιβλία ώστε να είναι προσβάσιμα σ’ όλους τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια πιλοτική δράση, η οποία θα συνεχιστεί με την κατασκευή και τοποθέτηση ενός κουτιού ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου.

Με αφετηρία τις ιδέες της αλληλεγγύης, της ανταλλαγής, αλλά και της ανακύκλωσης υλικών, οι πολίτες θα απολαύσουν τον «πνεύμονα ζωής», προωθώντας την έννοια της ανταλλαγής βιβλίων και της ενότητας, ως αντίδοτο στην κρίση

Σημειώνεται ότι από τους πρώτους μήνες της ριζικής ανάπλασης του Άλσους λειτουργεί σε ξεχωριστό χώρο, παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη του επισκέπτη) για όσους θέλουν να απολαύσουν την ανάγνωση σ’ αυτήν τη μοναδική «όαση» πρασίνου στην Αττική.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προωθείται η μελετητική ωρίμανση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης της ενεργειακής αναβάθμισης εμβληματικών κτιρίων όπως τα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής,…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…