Άρθρο Localit 10 Ιουλίου, 2024

Ανοικτό εργαστήριο ενημέρωσης για τον Γεωτουρισμό 10-11 Ιουλίου στην Αξό Μυλοποτάμου

Διήμερο τοπικό εργαστήριο (workshop) Γεωτουρισμού υλοποιείται από το ΑΚΟΜΜ- ΨΗΛΟΡΕΙΤΗς ΑΑΕ ΟΤΑ σήμερα10 και αύριο 11 Ιουλίου, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες, στελέχη τοπικών αρχών και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη που ασχολούνται ή έχουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το Γεωτουρισμό.

Το Τοπικό αυτό Εργαστήριο εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Ενδυνάμωση, Προβολή και Δικτύωση των Γεωπάρκων της UNESCO» του υπομέτρου 19.3, που υλοποιείται στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020) της ΟΤΔ/ΕΦ ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η ανάδειξη των περιοχών του Γεωπάρκου αλλά και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη γεωλογική, φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και τις δυνατότητες από την ενσωμάτωσή της σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Μέσω του συγκεκριμένου εργαστηρίου, επιδιώκεται η διάχυση γνώσεων σχετικά με την κουλτούρα του Γεωτουρισμού και τις δυνατότητές της στην περιοχή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη, μέσα από εισηγήσεις και παραδείγματα ειδικών, επιχειρηματιών και κατοίκων που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν, περιληπτικά, αφορούν:

  • Γνωριμία με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη: φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, συμβολή του γεωπάρκου στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Υπεύθυνος τουρισμός- Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον τόπο και τις επιχειρήσεις- Καλές πρακτικές από επιχειρήσεις του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.
  • Γεωτουρισμός και Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: η νοοτροπία του γεωτουρισμού και η συμβολή της στις τοπικές κοινωνίες, παραδείγματα κι εμπειρίες από άλλα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
  • Επίσκεψη σε γεωτόπους/ γεωδιαδρομή του Γεωπάρκου: επίσκεψη σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αλληλεπίδραση με τοπικούς επαγγελματίες και μέλη τοπικών κοινωνιών που εφαρμόζουν καλές πρακτικές σε θέματα προστασίας/ ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το εργαστήριο θα αποτελείται από ένα θεωρητικό μέρος (εισηγήσεις, εργαστήριο μεταξύ συμμετεχόντων/ ουσών) που πραγματοποιείται στην Αξό Μυλοποτάμου  κι ένα πρακτικό μέρος με επισκέψεις στο πεδίο και σε τοπικές επιχειρήσεις εντός των ορίων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…