Άρθρο Localit 08 Ιουνίου, 2022

Ανοικτή μέχρι 14 Ιουνίου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πληγέντες από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα το μέτρο αφορά όσους επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής ή επιχορήγησης επιχείρησης ή αποζημίωση οικοσκευής, έπειτα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των σχετικών τροποποιητικών κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Επίσης διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή αποζημίωση οικοσκευής.

Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα παραμείνει ανοικτή για αυτόν τον σκοπό από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Ωστόσο διευκρινίζεται ότι όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής έπρεπε να είχαν υποβάλει έως τις 28 Φεβρουαρίου αίτηση και φάκελο στην Περιφέρεια για την επιχορήγηση που προβλέπει ο ν. 4797/2021.

Με αφορμή το εκ νέου άνοιγμα της πλατφόρμας, ο υφυπουργός στο Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη, δίνει εκ νέου τη δυνατότητα στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας που δεν εντάχθηκαν στο πλαίσιο στήριξης της πρώτης αρωγής λόγω διαδικαστικών ή άλλων ζητημάτων, να το κάνουν τώρα, καθώς με τη δημοσίευση των σχετικών τροποποιητικών κοινών υπουργικών αποφάσεων, ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, με προθεσμία έως την Τρίτη 14 Ιουνίου. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα σε δικαιούχους που έχουν υποβάλει ήδη αίτηση, να την επικαιροποιήσουν, να την αναθεωρήσουν, ή ακόμα και να την ανακαλέσουν, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του ελέγχου του ακινήτου τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα από το εν λόγω πλαίσιο στήριξης, να υποβάλουν ή να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τη χορήγηση πρώτης αρωγής, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υπενθυμίζεται, δε, ότι μέσω του πλαισίου της πρώτης αρωγής, έχουν διοχετευθεί ήδη 64,5 εκατ. ευρώ σε περίπου 7.000 δικαιούχους».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Είκοσι τέσσερα έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Κηφισιάς

Είκοσι τέσσερα  έργα είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στον Δήμο Κηφισιάς. Όπως ενημερώνει, πρόκειται…

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Οιχαλίας: «Αρχαία όργανα-Νέα Μουσική» την Παρασκευή 12/8 στον Ναό Επικούριου Απόλλωνος

Τη μουσική παράσταση : «Αρχαία όργανα – Νέα μουσική» διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας, στο Ναό…

Ενδιαφέρουν 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στις 24 Αυγούστου ξεκινά το 2ο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού

Στις 24 Αυγούστου, ξεκινά το δεύτερο μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, στο καταπράσινο και ανακαινισμένο…