Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2016

Ανοιχτό και πάλι για το κοινό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής ανοίγει σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου και πάλι τις πόρτες του στο κοινό και τους τουρίστες της Λέσβου.

Το Κέντρο λειτουργεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και διαθέτει μόνιμη έκθεση μέσα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες να ανακαλύψουν τους προστατευόμενους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής και τη βιοποικιλότητά τους, καθώς και τον οικολογικό και πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου.

Εκτός από την έκθεση, υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση παρουσιάσεων στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Κέντρου καθώς και εξορμήσεων σε γειτονικούς υγροτόπους (παρατήρηση πουλιών και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με την εποχή) για ομάδες και σχολεία, με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού και του εξοπλισμού του Κέντρου.

Το Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 10:00-14:00 και 18:00-20:00.

Το θερινό αυτό ωράριο θα ισχύσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα λειτουργεί τις καθημερινές 09:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis ή στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/.

Οι παρουσιάσεις και εξορμήσεις για γκρουπ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των σχολείων θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης, στο τηλέφωνο του Κέντρου (22530-28091) και στο email kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr

Το Κέντρο βρίσκεται στη Σκάλα Καλλονής, στην άκρη του οικισμού, δυτικά, πίσω από το πάρκινγκ.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…