Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2017

Ανοιχτή συγκέντρωση δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη

Ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημόσιων χώρων, οργανώνει ο δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος την Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (Πλ. Πατριάρχου) και καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, οι συλλογικότητες, κάθε δημοκράτης που ανησυχεί με τις εξελίξεις στην πόλη.

«Ζούμε μια ιδιαίτερη κατάσταση στην πόλη μας. Με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο έργο μεγάλης κλίμακας ο Δήμος μας έχει στοχοποιηθεί και δέχεται καθημερινά την πίεση ομάδων που προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας την άποψή τους. Το έργο είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και η άποψη είναι η επιβολή άκρας σιωπής για τις συνέπειες που θα δεχτεί η πόλη και οι κάτοικοί της» τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου και συμπληρώνει:

«Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, το κέντρο της πόλης έχει υποστεί μια ιδιότυπη κατάληψη από δήθεν οπαδούς που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται σε συλλογικότητες, να βανδαλίζουν δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια και χώρους, να ασχημονούν σε εθνικές επετείους, να απειλούν και να προπηλακίζουν αιρετούς και εργαζόμενους, να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους κατοίκους.

Η Δημοτική Αρχή έχει εξ αρχής σταθερές θέσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων της πόλης με επίκεντρο το άλσος και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο γήπεδο σε μια βιώσιμη πόλη και αιτήματα που αφορούν την αρμονική συμβίωση του έργου με τους κατοίκους. Κανένα αίτημα το δήμου δεν έγινε δεκτό και καμιά θέση του δήμου δεν έχει εισακουστεί!

Αντ’ αυτού επιλέχτηκε ο δρόμος της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης ότι δήθεν ο δήμος «δεν θέλει το γήπεδο γενικώς», ότι «θέλουμε να διώξουμε την ΑΕΚ από την πόλη». Επιλέχτηκε ο δρόμος της τρομοκρατίας με πιέσεις, διαρκείς απειλές, μηνύσεις στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και εργαζόμενους.

  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι κάτοικοι αυτής της πόλης να ανησυχούν όταν ένας τεράστιας σημασίας πνεύμονας – το άλσος, διατηρείται σε ένα ασαφές καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται όταν δημόσιοι χώροι και δημόσια χρηματοδότηση, κατευθύνονται σε επενδύσεις επιχειρηματιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία από τις ανάγκες της πόλης.
  • Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να αγανακτούν όταν βλέπουν κυβερνήσεις να υιοθετούν φωτογραφικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να προσαρμόσουν τους νόμους στα σχέδια επιχειρηματιών, με πρόφατο δείγμα την ψήφιση τροπολογίας για παράκαμψη των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης από κάθε εμπλοκή τους με την αδειοδότηση του γηπέδου. Όταν μάλιστα επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία για χρόνια προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν δέχεται κανένα ειδικό καθεστώς στην πόλη. Καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα του καθένα να εκφράζει την άποψή του. Καλεί τους κατοίκους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πόλη με βιώσιμους όρους. Καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες να υπερασπιστούν την δημοκρατία».

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…