Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2021

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του ΣΒΑΚ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,  προσκαλεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00, σε ανοιχτή μεικτή δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο της εκπόνησης μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με φυσική παρουσία των συντελεστών και με ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη για τους πολίτες και φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση μέσω της πλατφόρμας zoom παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό αίτημα στο zdrami@vvv.gov.gr, προκειμένου να τους σταλεί σχετική πρόσκληση. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης του Δήμου στο facebook:

http://www.facebook.com/dimosvvv και στο youtube

https://www.youtube.com/channel/UCOI1mGmL35xQSeXGVBvOXjw/videos

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο συγκοινωνιών, το οποίο έχει στόχο την οργάνωση της κινητικότητας ανθρώπων και επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στόχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, είναι ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής πολιτών και φορέων στη διαμόρφωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ειδικότερα στη φάση του σχεδιασμού των μέτρων που είναι σε εξέλιξη και σημαντικό πρώτο βήμα είναι η κατάθεση απόψεων στο ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: <https://forms.gle/DvAhqvFAsbCSi39v8> https://forms.gle/DvAhqvFAsbCSi39v8

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του ΣΒΑΚ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.vvv.gov.gr/draseis/svak/

Λίγα λόγια το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των ιδιωτικών μέσων μετακίνησης και η αστικοποίηση των πόλεων έχουν αρχίσει να δημιουργούν σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ρύπανση, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και η δυσκολία προσβασιμότητας είναι κάποια από τα προβλήματα που χρονίζουν και μεγεθύνονται στις πόλεις.

Η θεώρηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στοχεύει οι πόλεις να αναπτύσσονται με τρόπο ώστε να μην επιβαρύνεται η ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αντιθέτως, να δημιουργείται ένα συγκοινωνιακό περιβάλλον περισσότερο φιλικό για όλους.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο συγκοινωνιών ενός Δήμου, το οποίο έχει στόχο την οργάνωση της κινητικότητας ανθρώπων και επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το ΣΒΑΚ σχεδιάζεται και καταρτίζεται με ορίζοντα δεκαετίας στο πλαίσιο σχεδιασμού και α ανάπτυξης της βιωσιμότητας του αστικού χώρου, με κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά και καλύπτει όλους τους τρόπους και τα μέσα μεταφοράς στην περιοχή παρέμβασης, ώστε η κινητικότητα των πολιτών και οι αστικές μεταφορές να καθίστανται λειτουργικές και βιώσιμες για το σύνολο των χρηστών.

Μία βασική ιδιαιτερότητα ενός ΣΒΑΚ είναι η συμμετοχή πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων στη διαμόρφωσή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη η πλατεία Φλωρίνης στου Παπάγου

Στην αναμόρφωση της πλατείας Φλωρίνης, στου Παπάγου,  προχωρά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση…