Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Ανησυχία στους δήμους για τη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων

Πολλοί δήμοι ανησυχούν για το τι θα γίνει με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τις παρατάσεις των συμβάσεων Covid. Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με το πουργείο Εργασίας ενημερώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα κοινωφελής έτσι ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να προσλάβουν προσωπικό μέσα στον Αύγουστο.

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ακόμη ότι υπάρχουν αιτήματα από πολλούς εργαζόμενους στα οκτάμηνα για παράταση πλέον των δύο μηνών. «Μεταφέρουμε την αγωνία μας αλλά αισθάνομαι ότι δεν θα είναι εύκολη μια νέα τέτοια παράταση ελλείψει χρημάτων» είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Επίσης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει με επιστολή της την παράταση των συμβάσεων Covid που λήγουν αφού ακόμη οι συνθήκες επιβάλουν την παρουσία επιπλέον προσωπικού.

Νέα δεδομένα στην ΕΕΤΑΑ – Καταλύτης η παρέμβαση της ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η παρέμβαση της ΚΕΔΕ ήταν καταλυτική για να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην ΕΕΤΑΑ με την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για να οριστεί νέο ΔΣ. Ευχαρίστησε τους δύο Δημάρχους που παραιτήθηκαν από το ΔΣ της ΕΕΤΑΑ τονίζοντας ότι «δεν αφορά στη δική τους ικανότητα το αίτημα της ΚΕΔΕ να ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ, αλλά είναι μια πολιτική θέση για κάτι με το οποίο είχαμε διαφωνήσει εξ´ αρχής και στην συνέχεια ζητήσαμε, ότι θα έπρεπε το ΔΣ της ΕΕΤΑΑ να οριστεί σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Θέλουμε κυκλικότητα στην οικονομία, δεν θέλουμε ανακύκλωση στις παλιές ιδέες

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στη διαδικτυακή ημερίδα «Εφαρμόζοντας πολιτικές…

ΚΕΔΕ 19 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το μήνυμα του Προέδρου της  ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων,…

ΚΕΔΕ 18 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημήτρης Παπαστεργίου: 8 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των Δήμων για ναυαγοσωστική κάλυψη – Απέδωσε η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών

 Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την ικανοποίηση της ΚΕΔΕ για…