Άρθρο Localit 08 Ιουνίου, 2022

Animasyros: Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων – Ένα μαγικό ταξίδι για τους μαθητές του Δήμου

Το «ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινούμενων Σχεδίων», φιλοξένησε για δύο ημέρες, (6 και 7 Ιουνίου), η Άρτα. Μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αρταίων και το «ANIMASYROS» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος για τα «Ελευθέρια».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, με την συμμέτοχη μαθητών και μαθητριών της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και του Δημοτικού Σχολείου Χαλκιάδων.

Μέσα από δύο τρίωρες συναντήσεις με την ανιμέιτορ Μαρία-Λουκία Μητράκου, οι μαθητές γνώρισαν τις τεχνικές του Stop motion (φωτογράφιση) και των Cut-outs (χαρτοκοπτική) και δημιούργησαν την δική τους ταινία κινουμένων σχεδίων διάρκειας έως 60» η οποία θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

«Προσφέρουμε μια καινοτόμα εκδήλωση η οποία απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, με σκοπό μέσα από την τεχνολογία να γνωρίσουν τα παιδιά, την Πολιτιστική μας κληρονομιά, δημιουργώντας animation. Είναι η αρχή μια σειράς δράσεων η οποίa ξεκίνησε με το γεφύρι μας και θa επεκταθεί σε όλα τα πολιτιστικά μας μνημεία» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος.

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…