Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2022

Αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης στον Δήμο Σαρωνικού

Στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης θα προχωρήσει ο Δήμος Σαρωνικού. Το έργο είναι προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας από τη δημοτική Αρχή για την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προβλέπεται αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων δικτύων σωληνώσεων από αμιαντοσωλήνα, αλλά και ορισμένων δικτύων σωληνώσεων από PVC, τα οποία λόγω παλαιότητας, αλλά και λόγω μικρής αντοχής σε πιέσεις, παρουσιάζουν καθημερινές βλάβες, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού και να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες για τον Δήμο.

Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν φτάνει στα 27,25 χιλιόμετρα στα δημοτικά διαμερίσματα Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Παλαιάς Φωκαίας και Κουβαρά.

«Καταφέραμε να προωθήσουμε και να είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Άμεσα προχωράμε στη δημοπράτησή του, ώστε το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικά τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα. Μεριμνούμε για την υγεία των πολιτών αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και εξασφαλίζοντας καλή ποιότητα νερού».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης

Στην αναβάθμιση της εικόνας του Δημοτικού Κήπου στοχεύει  ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρικά Ποδήλατα θα αποκτήσει ο δήμος Ναυπλιέων

Ο δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο του έργου «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενοποίηση ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας

Ένα έργο – σταθμός για την πόλη της Έδεσσας , η ενοποίηση του ιστορικού-τουριστικού με…