Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2021

Αναβαθμίζονται οι στάσεις λεωφορείων στον Δήμο Πεντέλης

Μια ακόμα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης, αυτή τη φορά για την αναβάθμιση των στάσεων του Δήμου, ύψους 50.000 ευρώ, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης και της αισθητικής των στάσεων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, με σκοπό να γίνουν φιλικότερες στο χρήστη και να επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου θα προέλθει κατά 75% από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και κατά 25% από πόρους του Δήμου Πεντέλης.

«Όπως έχουμε αποδείξει έμπρακτα τον τελευταίο καιρό, με σειρά χρηματοδοτήσεων που φέραμε στο Δήμο μας, εκμεταλλευόμαστε κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για την αναβάθμιση των μετακινήσεων στην πόλη, όπως αυτό εκφράστηκε πρόσφατα με την εκπόνηση και έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Η αναβάθμιση των στάσεων εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να γίνουν φιλικότερες στον πολίτη οι μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…